joi, 7 septembrie 2017

Valencia este un oras vizitat de foarte multi turisti in fiecare an

Unul dintre cele mai mari si mai importante orase ale Spaniei, Valencia este localizat in estul tarii, fiind un adevarat nod cultural. Dupa ani intregi de constructii si renovare, Valencia este cunoscut in ziua de azi pentru festivalul Fallas si capodopera arhitecturala Orasul Artelor si Stiintelor. Ticsit cu cladiri istorice, biserici deosebite sau manastiri vechi precum San Miguel, in oras se gasesc cafenele, terase, restaurante, muzee sau galerii de arta la tot pasul, astfel ca nici un turist nu va fi dezamagit. Cine alege un city break Valencia o poate face in luna martie, intrucat in fiecare an in aceasta perioada se organizeaza festivalul Fallas, iar intregul oras se transforma intr-o pata de culoare, fiind plin de viata.

Orasul Artelor si StiintelorAceasta minune arhitecturala moderna se afla pe malul raului Turia si cuprinde mai multe cladiri unice si turiste, printre care un aquarium, un planetariu, teatru, muzeu de stiinte si istorie naturala gazduit intr-o constructie ce imita scheletul unei balene, dar se gasesc si multe alte terenuri si arene de sport, opera, si nu numai. Acest mini oras este legat de poduri si strazi pline de vegetatie originara din regiune, fiind una dintre cele mai importante atractii ale tarii, iar cei care aleg un city break Valencia, cu siguranta, nu vor fi dezamagiti.

Catedrala Valencia
Aceasta reprezinta cea mai mare biserica a orasului si dateaza din secolul al 13-lea, fiind necesara o perioada de aproape 200 de ani pentru completarea sa. Catedrala este o combinatie din mai multe stiluri arhitecturale la exterior, iar interiorul este infrumusetat printr-o multime de picturi din secolul al 15-lea. Totusi, punctul principal de interes este potirul, despre care se spune ca este cel oficial, folosit ultima data de papa Benedict, iar acesta a fost un dar de la regele spaniol in 1438.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu